Adressen van gedeelde mappen configureren die niet moeten worden beschermd tegen externe encryptie

De service Aanmelden controleren moet zijn ingeschakeld om adressen te kunnen uitsluiten van de bescherming van gedeelde mappen tegen externe encryptie. Standaard is de service Aanmelden controleren uitgeschakeld (voor gedetailleerde informatie over de inschakeling van de service Aanmelden controleren gaat u naar de website van Microsoft).

Adressen uitsluiten van de bescherming voor gedeelde mappen werkt niet op een externe computer als die externe computer werd ingeschakeld voordat Kaspersky Endpoint Security werd gestart. U kunt deze externe computer opnieuw opstarten nadat Kaspersky Endpoint Security is gestart om te verzekeren dat het uitsluiten van adressen van de bescherming voor gedeelde mappen op deze externe computer werkt.

Zo sluit u externe computers uit die gedeelde mappen op afstand encrypten:

1. Klik in het hoofdvenster van het programma op de knop icon_settings.
  2. Selecteer Advanced Threat ProtectionGedragsdetectie in het venster met de programma-instellingen.
  3. Klik in het blok Uitzonderingen op de koppeling Configureer adressen van uitzonderingen .
  4. Klik op de knop Toevoegen als u een IP-adres of computer wilt toevoegen aan de lijst met uitzonderingen.
  5. Voer het IP-adres van de computer in waarvoor geen pogingen tot externe encryptie moeten worden behandeld.
  6. Sla uw wijzigingen op.